Consultoria i assessoria en material, instal·lacions i eficiència energètica

 Assessoria en material i instal·lacions, eficiència energètica i energia solar. Domòtica, inmòtica i enginyeria

 

۷ Integració de sistemes

۷ Envoltant i sistemes d'aïllament

۷ Energies netes i renovables

۷ El blog d’energia

۷ Marques i representades

 

 

 

 

 

Persianes, tendals i finestres

 

L’envoltant de la vivenda o edifici engloba els materials i sistemes que estan relacionats i integrats amb l’estructura, parets, terres i sostres.

 

 

Quan fem reformes a la llar, prestem molta atenció a la qualitat d’elements com els lavabos, els plats de dutxa o la il·luminació. En canvi, es passen per alt altres elements, com les finestres, que son la principal font de pèrdua d’energia i, per tant, la major font d’estalvi.

 

 

Redueix el consum energètic fins en un 60% gràcies a les finestres

 

Hem de recordar que la tendència al llarg dels anys ha estat un augment en els costos d’energia. Unes finestres adequades son un dels elements essencials que ens ajuden a estalviar en els rebuts de la llum, ajudant a estalviar entre un 50 i un 60 per cent. A més a més, ajudaran a que les nostres vivendes tinguin la classificació energètica més alta possible, una cosa cada cop més important a l’hora de vendre o llogar els nostres domicilis.

 

 

En els últims anys, com han evolucionat les finestres?

 

Podem dividir-ho en dos parts:

 

Evolució tecnològica de les finestres:

 

• Més materials disponibles, com PVC o fusteria mixta (fusta-alumini).

• Vidres més complexes, disponibles en 2 o 3 vidres, amb diferents espessors o vidres, ambdues eviten l’entrada de calor a l’estiu i la pèrdua d’escalfor a l’hivern.

• Determinacions millor adaptades a diverses necessitats, amb l’aïllament acústic, l’aïllament tèrmic, la seguretat o la facilitat de neteja.

• Una gama més àmplia de qualitats, a nivells inimaginables anys enrere.

• Les finestres es poden automatitzar gràcies als avenços en domòtica

• El nou mètode d’instal·lació coincideix amb un augment en la qualitat de les finestres.

 

L’evolució de l’estètica:

 

• Nous i millors acabats en quant a textura (fusta, metall...) o color. 

• Les finestres son totalment personalitzables per color, cosa que les fa adaptables a qualsevol ambient decoratiu o a la preferència estètica de cada individu.

• Disseny actual, de línies rectes i minimalistes. 

• Nou mode obert per a facilitar l’accés o la neteja.

 

 

Quan necessites canviar les finestres?

 

Les situacions més importants que ens porten a plantejar-nos la substitució de finestres son la vetustesa de les finestres actuals, la remodelació total o parcial (banys, cuines) o qüestions d’aïllament tèrmic o acústic. Encara que l’argument més rellevant a l’hora de prendre la decisió final es estalviar al rebut d’energia.

 

 

Inversió a llarg termini

 

Considerant sempre això com una inversió a llarg termini i prenent les millors decisions, ens trobem davant un procediment molt madur ja que es tracta de despeses que normalment s’han de planificar. De totes formes, la "rendibilitat" del projecte es inqüestionable, amb evidents guanys econòmiques i de comoditat.

 

 

Quant costa canviar una finestra? Hi ha ajudes?

 

Abans d’entrar en matèria de preus, has de saber que cada comunitat autònoma ha proposat ajudes que es contemplen al programa de renovació, així que informa’t si et pertanyen.

 

En quant al preu, com pots imaginar, el preu pot variar molt segons el tamany de la finestra i la qualitat dels materials escollits, i inclús segons el tipus d’obertura de la fulla. Com unidireccional, una finestra de dos fulles d’alta qualitat amb vidre Climalit de control solar de 1,20 x 1,20 m i obertura oscil·lobatent costa aproximadament uns 470-500 euros (sense instal·lació).

 

Per cert, a l’hora d’estalviar energèticament i aconseguir un confort òptim en la llar, no podem passar per alt un complement fonamental, com es el tendal. Aquests ajuden a evitar la llum solar directa sobre el vidre durant la temporada de calor, tal cosa evita que l’escalfor entri a la casa, i ajuda a estalviar energia degut a la necessitat d’encendre el nostre sistema de climatització.

 

 

 

 

Sistemes d’aïllament tèrmic (SATE)

 

L’envoltant de la vivenda o edifici engloba els materials i sistemes que estan relacionats i integrats amb l’estructura, parets, terres i sostres.

 

 

Quan fem reformes a la llar, prestem molta atenció a la qualitat d’elements com els lavabos, els plats de dutxa o la il·luminació. En canvi, es passen per alt altres elements, com l’aïllament de les façanes, que son una de les principals fonts de pèrdua d’energia i, per tant, una important font d’estalvi.

 

 

Perquè aïllar per l’exterior?

 

SATE son les sigles de Sistema d’Aïllament Tèrmic per a l’Exterior i s’utilitza per a millorar el confort i la eficiència energètica en edificis nous i existents.

Els SATE combinen la utilització d’un material aïllant tèrmic, i en alguns casos acústics, amb un revestiment d’acabat decoratiu.

Son aptes per a obra nova i per a rehabilitació i donen resposta a les diferents necessitats d’estalvi energètic, al mateix temps que contribueixen a millorar les condicions de confort a l’interior de la vivenda.

Aporten una durabilitat extra a la façana, mantenint la transpirabilitat de l’edifici.

 

 

Com contribueixen els SATE a l’eficiència energètica?

 

Reduint:

 

• De forma significativa la transmissió tèrmica a través de parets exteriors.

• Els costos de calefacció i refredament en un 50% o més.

 

Augmentant:

 

• El confort tant en climes càlids com en freds. 

• La higiene de l’edifici, ajudant a prevenir la formació de floridures.

 

 

A tenir en compte

 

Revalorització de la vivenda:

 

Els SATE poden aportar a la teva llar un canvio d’imatge complert, per tant et farà sentir orgullós de la teva llar, a més a més de que en termes econòmics, és una proposta que revaloritza la vivenda.

 

Atmosfera saludable interior:

 

Sense la instal·lació d’un SATE, la temperatura de les parets interiors pot ser lo suficientment freda com per a afavorir la condensació de la humitat de l’atmosfera interior. Aquesta condensació estimula el creixement de floridures i demés microorganismes.

 

Confort acústic:

 

L’aïllament acústic és especialment important en el cas de les vivendes. La llar és un espai de descans i ningú es vol veure pertorbat pel soroll. Aquests sistemes solucionen el dèficit en condicionament acústic de les llars.

 

Confort tèrmic:

 

Al reduir dràsticament la quantitat de calor que es perd per de la façana, no experimentaràs el cicle regular d’escalfament i refredament que es produeix a la llar quan les parets exteriors no posseeixen aïllament. Gaudiràs d’una temperatura més estable a la teva vivenda.

 

Medi ambient:

 

Els SATE ocupen un paper fonamental a l’hora d’optimitzar el consum energètic dels edificis. L’ús racional de l’energia per a disminuir els impactes negatius sobre el medi ambient ja és una necessitat per al nostre futur.

 

 

 

Jordi Santos

Estudis energètics i automatització d’edificis

 

Tel. 620 514 415

Contacta amb nosaltres

 

Espanyol - Català

 

Linked in

www.jordisantos.com

www.asesor-eficiencia-energetica.com

...

 

 

Per a vivendes

Pisos, apartaments, xalets, cases, torres ...

 

Edificis i sector terciari

Hotels, oficines, col·legis, escoles, acadèmies, universitats, aeroports, hospitals, residències geriàtriques, centres comercials, centres esportius, museus ...

 

Col·laborem amb

Estudis d'arquitectura, arquitectes autònoms, instal·ladors electricistes, lampistes, empreses de seguretat i informàtica i particulars.

 

 

Àmbit d’actuació

Alt Camp, Valls, Alt Empordà, Figueres, Alt Penedès, Vilafranca del Penedès, Alt Urgell, La Seu d'Urgell, Alta Ribagorça, Pont de Suert, Anoia, Igualada, Aran, Vielha e Mijaran, Bages, Manresa, Baix Camp, Reus, Baix Ebre, Tortosa, Baix Empordà, La Bisbal de l'Empordà, Baix Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Baix Penedès, El Vendrell, Barcelonès, Barcelona, Berguedà, Berga, Cerdanya, Puigcerdà, Conca de Barberà, Montblanc, Garraf, Vilanova i la Geltrú, Garrigues, Les Borges Blanques, Garrotxa, Olot, Gironès, Girona, Maresme, Mataró, Moianès, Moià, Montsià, Amposta, Noguera, Balaguer, Osona, Vic, Pallars Jussà, Tremp, Pallars Sobirà, Sort, Pla d'Urgell, Mollerussa, Pla de l'Estany, Banyoles, Priorat, Falset, Ribera d'Ebre, Mora d'Ebre, Ripollès, Ripoll, Segarra, Cervera, Segrià, Lleida, Selva, Santa Coloma de Farners, Solsonès, Solsona, Tarragonès, Tarragona, Terra Alta, Gandesa, Urgell, Tàrrega, Vallès Occidental, Sabadell i Terrassa, Vallès Oriental, Granollers